Храните за малки кученца са полезни за тях

Здравословното хранене за малките кученца е от първостепенна важност по време на техния растеж. Те се нуждаят от протеини, мазнини, минерални вещества, витамини, въглехидрати и вода за да се развият правилно и да бъдат здрави. Кучешките храни им осигуряват точно тези необходими вещества и им помагат да развият навици в храненето, които са полезни по няколко различни причини. От една страна храните за малки кученца вървят с ясно упътване за ежедневните дози за всяка порода и така кученцето е защитено от това систематично да преяжда или да гладува. 

Когато ги храните с човешка храна никога не сте сигурни дали тя ще им бъде достатъчна и е много лесно да сгрешите в дозировките. Коремчетата им се издуват, а не знаете дали са получили всичко необходимо. Човешката храна може да е бедна на веществата, от които кученцето има нужда в точно този етап от развитието си. Най-доброто, което можете да му предложите е меню подготвено от специалисти конкретно за неговият ръст и тегло. 

Съществува голямо разнообразие от храни и е най-добре да попитате кои от тях са препоръчителни за вашият любимец. Правилното хранене предпазва вашето кученце и му осигурява спокоен и щастлив растеж.