Проблеми на кученцата с колата

Понякога кученцата изпитват неудобство от возенето в автомобил. Някои се страхуват от колата и съпровождащите звуци, които за тях са особено стресиращи. Не само мотора на овтомобила и общия шум от движението по пътя, но и клаксоните, развинаването с камиони, които издават много силен и неприятен звук. Вие със сигурност сте чували тези звуци, но сте свикнали д аги игнорирате - за малкото кученце те с асъвсем нови и прекалено силни. То се бои, че нещо лоше се случва и се страхува да влезе в колата.

Ако вашето кученце се страхува от автомобила изгасете двигателя и му дайте възможност да се разходи наоколо и д аго подуши и разгледа. Нека влезне вътре и разгледа. Когато се успокои и видимо приеме средата запалете двигателя и оставете колата да стои на едно място. Нека кученцето свикне с шума на автомобила. След това го повозете малко. Можете да разтеглите тези етопи на запознаване с автомобила в няколко отделни дни. Ако обаче кученцето показва спокойствие може и наведнъж. Това е неговият дом на колела, то трябва да се чувства спокойно вътре и да знае какво може да прави вътре и какво не.

Някои кученца имат проблем с возенето като връщат храната си, особено по завоите. Онези от вас, които са возили хора и особено деца с нежни стомаси знаят, че не всеки понася нормално клатушканията по завоите и се случва по някога на някой да му прилошее. Хората успяват да си кажат и ви имате време за реакция, но кученцата стискат до последно и свършват работата много бързо.

От опит знаем, че когато започне да им става дисконфортно в колата кучетата лягат на седалките или в краката ви като търсят места, които се клатушкат най-малко, а всъщност им помага легналата позиция, защото им действа приспивно. Ако успеете да го убедите, че е най-добре да подремне - това е възможно да помогне. Ако на кученцето ви все пак му прилошава от возенето е най-добре да попитате възпитател или лекар. Те ще ви дадат най-добра информация как да му помогнете.