Храната на вашето котенце

На вашето новородено котенце му предстои много да расте. Котенцата се развиват учудващо бързо през първите 6 месеца от техния живот, достигайки до 75% от теглото на котка в зряла възраст. Тялото на котенцето трябва бързо да изгради мускули, кости, козина, зъби и напълно развита имунна система. За това не е изненадващо, че котенцата се нуждаят от висококачествено хранене в достатъчни количества, за да успеят да го постигнат.  

Хранителните нужди на котенцата
Котенцата са изпълнени с любопитство към околния свят и имат нужда от много енергия, за да го опознаят. Специално формулираните храни за котенца съдържат големи количества протеини, за да подкрепят развитието на тъканите и органите, както и повишени количества минерални вещества като калций, фосфор, магнезий, цинк и желязо, за да имат котенцата здрави кости и зъби. Котките имат специфична нужда от таурин, аминокиселина, която поддържа здравето на сърцето и подобрява зрението.
Котенцата имат по-малка уста от котките в зряла възраст. По-дребните гранули в повечето индустриално приготвени храни за котенца ще улеснят дъвченето и усвояването на хранителните вещества.